Kultúra

Ha a Bródy Sándor utca felől sétálunk a Horánszky utcába szinte rögtön elérkezünk a 6-os számú épülethez, melynek kapuján 20-as éveik elején járó fiatalok rohangálnak ki-be egész nap. Van, aki farmerben és kapucnis pulcsiban indul az egyetemre, van, aki rövidnadrágban futni, de néha előfordulnak zakóban már az ajtóban leizzadó alakok is, akik gondterhelten igyekeznek valami rendezvényre vagy gyakornoki munkahelyükre. A Horánszky utca 6. szám alatt található Rajk Szakkollégium majdnem 100 diáknak ad jelenleg otthont, akik különböző előélettel, tanulmányokkal és szokásokkal rendelkeznek, azonban a közös élettér és az intézmény eszmeisége mélyen összeköti őket: szakmaiság, közösségiség és társadalmi felelősségvállalás. Az intézmény 54 éves története példaként szolgál, hogy a stabil értékrend és magas színvonalú munka hogyan képes évtizedeken keresztül fenntartani egy közösséget.
2024. 05. 06. 18:43
Nyíltan beszél betegségéről, a bipoláris zavarról. Új könyve egy vidéken élő cigány lány és egy neki segíteni próbáló, pesti értelmiségi nő kapcsolatáról szól. Miért sötétek és szomorúak a könyvei, mennyit lehet segíteni valakinek kitörni a mélyszegénységből, és mi a legijesztőbb a meghalásban? Interjú Babarczy Eszterrel.
2024. 05. 06. 11:38
A Milli Vanilli duó 35 éve világsikert aratott, de amikor kiderült, hogy nem is ők énekelnek a dalaikban, kegyvesztettekké váltak. A sztoriról Simon Verhoeven készített játékfilmet. A német rendezőt arról kérdeztük, miért lehet releváns ez a történet napjainkban, illetve mit szóltak a filmhez az érintettek.
2024. 05. 05. 11:05
Olvasói sztorik